Babzsákok

A Flashbag babzsákok új generációs babzsákok. Különlegességük elsősorban az erős strapabíró huzatban, a használat utáni formatartósságban, és kül-, és beltéri használat lehetőségében rejlik. A legtöbb babzsákunk multifunkcionális, tehát több féle képpen lehet formázni és így használni is őket. Nem kérdés tehát, hogy sokkal jobbak mint más babzsákok

Babzsák típusok:

Kutya - cica babzsákok

A Flashbag kutyafekhely vagy kutya babzsák egy babzsák töltőanyaggal töltött nagyon izgalmas, kültéren is használható különleges fekhely. Huzata erős, strapabíró, vízlepergetős és könnyen tisztítható. A töltő anyagnak köszönhetően sokkal kényelmesebb a kutyusok-cicusok számára mint a hagyományos szivacs-töltelékes fekhelyek. A Flashbag kutyafekhely minden kisállat és gazdi álma!

Egyéb termékek

Itt találhatóak babzsákjainkhoz külön megvásárolható külső huzatok, továbbá az ajándék utalványok és más hasznos termékek vagy szolgáltatások. Nálunk van lehetőség próba babzsákra és babzsák bérlésre is! Ha egyedi elképzelése van, mondja el és elkészítjük Önnek! 

Flashbag történelem

2006 - A kezdetek

A Flashbag babzsákok története 2006-ra nyúlik vissza. 2006 október végén megvásároltuk életünk első lakását, felhasználva az összes létező megtakarításunkat, kiegészítve egy jó nagy adag lakáshitellel. A beköltözés után nyilvánvalóvá vált, hogy alig vannak bútoraink és, hogy nem tudunk új bútorokat vásárolni magunknak. A barátok, ismerősök viszont sorra bejelentkeztek, hogy jönnének megnézni az új lakásunkat. Mindenképpen kellett tehát valami bútor, amire le tudnak ülni a vendégek és mi is 🙂 Elkezdtünk gondolkodni, hogyan tudnánk csinálni magunknak valami bútor-féleséget. Mivel igazán kanapénk sem volt, ezért olyan valamiben gondolkodtunk, ami elég nagy és elég kényelmes ahhoz, hogy hosszabb időn keresztül üljünk benne. Ekkor került a kezünkbe a 80-as évekből megörökölt kis „csepp” formájú műbőr babzsák, amit a költözéskor hoztunk magunkkal otthonról. Rájöttünk, hogy ha ez ilyen kis méretben is ilyen kényelmes tud lenni, akkor mi lenne, ha készítenénk ebből valami nagyobbat. Mindenképpen valami új formát, és sokkal-sokkal nagyobbat szerettünk volna. Vettünk egy csomó polisztirol golyót (akkoriban még elég olcsó volt) és beletöltöttük először egy ágynemű huzatba az egészet 😀 Persze jól be kellett varrni a száját a huzatnak (varrógép híján kézzel), hogy ne szökjenek ki a golyócskák. Rájöttünk, hogy valami nagyon izgalmasat sikerült csinálnunk. Az ágyneműhuzat megtöltve polisztirol golyókkal olyan, mint egy óriási párna. Rá lehet feküdni, mint egy ágyra, de az élére állítva olyan, mint egy nyugágy. A rövidebbik élére állítva pedig egyfajta fura fotel lesz belőle. Szóval hatalmas, és rengeteg módon is lehet használni. 

Ez volt az első babzsákunk. Persze az ágyneműhuzatot nem erre találták ki. Sem az anyaga, sem a varrása nem volt alkalmas rá, hogy erre használjuk, de az ötletünk jónak bizonyult. Egy közeli munkaruházati textilt árusító üzletben vásároltunk pár méter erős munkaruha anyagot és cérnát. Egy ismerősünket megkértük, hogy varrja meg az anyagot úgy, mint egy ágynemű huzatot. A végére tegyen egy cipzárat, hogy a golyókat bele tudjuk tenni. Elkészült tehát az első saját babzsákunk!

Szuper kényelmes volt, órákat lehetett benne ülni, és a legnagyobb meglepetésünkre a barátainknak is annyira megtetszett, hogy kértek minket, nekik is csináljunk ilyen babzsákot.  

Pár hétre rá, vásároltunk egy olcsó, öreg, leselejtezett kelet-német Textima ipari varrógépet (ami a mai napig megvan és nem lett fiatalabb) és elkezdtük gyártani a baráti megrendeléseket.

Innen indult minden!

2007 - A tökéletes huzat alapanyag

A megrendelések folyamatosan jöttek. A barátok barátainak is kellett már készítenünk babzsákokat. Mindegy egyes babzsák elkészítését követően igyekeztünk variálni a varráson és az anyagon is. Szerettünk volna egy egyszerű, házilag készített babzsákból egy jó minőségű, „okos” terméket előállítani. Folyamatosan kerestük a különböző külső huzat anyagokat. Kipróbáltunk legalább 40 különböző anyagot, mire eljutottunk egy olyanhoz, ami igazán jónak tűnt. Ez a huzat egy erős, gyöngyvászon szerű, vastagabb anyag, aminek a belső fele egy vékony gumi réteggel van impregnálva. Ez a gumi réteg felelős azért, hogy ne tudjon semmilyen folyadék beszivárogni a babzsákba. Rájöttünk, hogy ha ezt az anyagot használjuk, akkor még tartósabb lesz a babzsákunk, mert nem fog kárt tenni benne a kiömlő üdítő, kávé és semmilyen folyadék. Akkor még nem is gondoltuk, hogy a kültéri használatnál milyen jelentősége lesz majd ennek az anyagnak. A mai napig ezt az anyagot használjuk a babzsákjaink huzatának az elkészítéséhez!

2008 - Flashbag

A következő év folyamatos babzsák gyártással és babzsák tökéletesítéssel telt. A tökéletes huzat anyag már megvolt. Már csak a varráson, cipzár bevarráson kellett dolgoznunk. Nem volt soha olyan babzsákunk, amelynek a varrása kiszakadt volna és ezért elöntötte volna a lakást a milliónyi apró fehér golyócska, de mindig is féltünk ettől. Féltünk, hogy az egyik vásárló majd egyszer felhív minket, hogy ez megtörtént nála és, hogy „egy szar” a termékünk. Ha bárki próbált már polisztirol golyócskákat összetakarítani bárhonnan, az tudja, hogy kb. lehetetlen. A kis golyócskák feltöltődnek sztatikusan és mindenhez (is) odaragadnak, vagy egy kis szellőre elrepülnek métereket. Lehetetlenség összesöpörni őket. Kidolgoztunk tehát egy többszörös biztonsági varrást és kialakítottuk a Flashbag babzsákok szélén lévő szegélyt. Azon kívül, hogy ettől a babzsákunk szerintünk szebb lett, ennek van egy biztonsági szerepe is. Ha a babzsák belső részén lévő varrás valamilyen okból elszakadna, akkor ez a biztonsági szegély megakadályozza, hogy a golyócskák kiszabaduljanak. Az elmúlt 15 évben!!!! nem hoztak hozzánk vissza babzsákot sem azzal, hogy szétrepültek a golyók, de még azzal sem, hogy bárhol a varrás komolyabban elengedett volna. Erre azért büszkék vagyunk!

Nyáron megérkezett az első nagyobb megrendelésünk is. Egy reklámügynökség keresett meg bennünket, egy korábbi babzsák vásárló ismerősön keresztül, hogy ügyfelüknek, a Samsungnak szüksége lenne egy rendezvényen babzsákokra. Hófehér babzsákokat szeretnének, és sokat. Ha jól emlékszem, közel 70 db babzsákot kellett készítenünk nekik egy Samsung Sensation White partyra. Nagy lelkesedéssel gyártottuk őket napokon keresztül. A babzsákok elkészültek, és a mai napig öröm visszanézni a képeket az eseményről.

Babzsákokat már gyártottunk, de nem volt még márkanevünk. Márkaneve pedig minden terméknek van. Nekünk is kellett. Az év vége felé rengeteg gondolkodás után a Mammut és a Buddha nevek elvetését követően szerettünk volna egy új szót alkotni. Olyat, ami még nem létezik. A Flashback – leginkább emlékre, visszaemlékezésre fordítható – angol szóból csináltunk egy szójátékot és így lett a Flashbag 🙂 Megalapítottuk tehát a Flashbag márkát. Egészen pontosan 2008 Október 4-én,  23:16:54 másodperckor regisztráltuk a flashbag.hu domaint.

2009 - A majomfej

Sokan kérdezik tőlünk, hogy honnan jött, és miért pont a majomfej. Erre is van egy történetünk. Világ életünkben hátizsákkal jártuk a világot és így kerültünk el 2007-ben egy kis szigetre Ázsiában. Az egyik szállásunk közelében volt egy nagyon kellemes étterem/bár, tele hozzánk hasonló hátizsákosokkal. Ennek az étteremnek a logóján szerepelt a japán 3 bölcs majom (nem beszél, nem hall, nem lát) Ebben a logóban a majmok nagyon viccesen voltak megrajzolva és annyira megtetszett a logójuk és megszerettük a helyet, hogy vásároltunk egy logózott pólót tőlük. Mindig jó emlékkel gondoltunk vissza erre az utazásra és erre a helyre. Amikor a logónkat kezdtük tervezgetni, az egyik alkalommal ez a póló volt rajtam. Azt gondoltuk, hogy készítsünk mi is egy ilyen majmos logót. Nekünk elég egy majom, viszont legyen a majom szája bevarrva, ahogy az ágyneműhuzatot is anno kézzel bevarrtuk 🙂 Olyan logót szerettünk volna, ami egyben szerethető, kedves és vicces is. A gyerekek és a felnőttek is szerethetik, és mi is büszkék vagyunk rá. Így született tehát meg a Flashbag majomfej.

2010 - Varrónők

Büszkék vagyunk rá, hogy termékeinket Magyarországon készítjük, magyar kisvállalkozásokkal dolgozunk együtt. Egytől-egyig, minden partnerünk az alapanyag importőrtől, a címke szitázóig, a varrónőkön át mindenki 100%-ban magyar tulajdonú kisvállalkozás. Soha nem importáltunk kész babzsákokat külföldről, és nem is tervezzük a jövőben sem. Nem a végtelen profit motivál bennünket, hanem, hogy minőségi termékeket gyártsunk. Pedig hazai kisvállalkozásokkal együtt dolgozni néha nagyon nehéz, főleg kihaló szakmák esetében. Mivel Magyarországon régóta nincs nagy számú speciális nehézipari varrónő képzés, ezért különösen nehéz jó szakembert találni. Ma már nem kell a táska varrónő Magyarországon, mert kész táskákat importálnak a világ számos részéről. A babzsákjaink megvarrásához pedig pont ilyen varrónőkre van szükségünk, mert a babzsák varrása nem egyszerű feladat. Nehéz is, nagy is és bonyolult is. Az elmúlt évek alatt sok varrónőnek vagy kisebb varrodának beletört már a tűje. 🙂 Jelenlegi varrodai partnerünkkel már több éve dolgozunk, és Ők kitartóan gyártják a jobbnál jobb babzsákokat és kutyafekhelyeket tökéletes minőségben, továbbra is garanciális problémák nélkül!

2010 - Kutyafekhelyek

Más Flashbag babzsákot használó kutyás és cicás ismerőseink is észrevették, hogy lakásban tartott kisállatuk előszeretettel fekszik bele az Ő babzsákjaikba. Nekünk is volt egy Alfy nevű spánielünk, aki ugyanígy imádta birtokba venni a babzsákokat, ha nem voltunk otthon. Na meg akkor is, ha otthon voltunk. 🙂 Elhatároztuk tehát, hogy elkészítjük az első Flashbag kutyafekhelyet, illetve az első kutyababzsákot. Az első méretünk a ma is kapható 70 x 100 cm-es 14 cm magas fekhely volt. Ez a mi spánielünknek egy kényelmesen elnyújtózásra teret engedő fekhely lett. Ahogy megkapta, kb. soha többé nem feküdt máshol, és a mi babzsákjainkból is kiszállt. Majd később elkészült a 60 x 60 cm-es fekhely, kifejezetten a kis méretű kutyusoknak, illetve a cicusoknak. Legvégül pedig az óriás kutyafekhellyel lett teljes a paletta. A 140 x 100 cm-es kutyafekhellyel egy olyan piaci rést sikerült elérnünk, ami kifejezetten a nagy kutyusok gazdáit tette boldoggá. Egy nagyobb németjuhász, egy dog, vagy egy agár számára nem volt sok fekhely a piacon. Akkoriban még opcionálisan lehetett rendelni szivacs törmelékkel töltött Flashbag kutya-fekhelyet is. Ezt az opciót később kivezettük. Véleményünk szerint a szivaccsal töltött fekhely semmi pluszt nem ad a kutyusok számára. A babzsák golyóval töltött fekhely viszont kellemes, egyszerre puha és megfelelően kemény fekhelyet ad a kutyusoknak, ezáltal több, mint más, „normális” fekhelyek.

2013 - Svédország

Egyik nap kaptunk egy telefont egy korábbi vásárlónktól, aki, mint utólag kiderült, egy Magyarországon élő, Magyarországon született, de kiskora óta Svédországban élő fiatalember. Tervben volt nála a svédországi visszaköltözés, és mivel nagyon szerette a tőlünk vásárolt babzsákját, ezért szerette volna elvinni magával a Flashbag babzsákokat Svédországba. Örömmel bólintottunk rá a megkeresésre, és sok-sok hónap egyeztetés után sikerült aláírnunk a szerződést, és a Flashbag babzsákok elindultak Svédországba. Elkészült a svéd weboldalunk, és ezen keresztül a mai napig folyamatosan értékesítünk babzsákokat Svédországban is. 

2014-től napjainkig

Hamarosan folytatjuk a kalandos babzsák utazásunkat  ……

Hírlevél

Jöjjön el hozzánk!

Babzsákok megtekintése és megrendelt termék átvétele személyesen az alábbi címen lehetséges.

Bemutató terem:
Budapest, 1149 Táborhely utca 6.

A babzsákok személyes megtekintéséhez és megrendelt termék személyes átvételéhez, minden esetben előzetes időpont egyeztetés szükséges!

Kérdésével, időpont egyeztetéssel kapcsolatban hétköznap 08:00 – 18:00 óra között az alábbi telefonszámon elér bennünket:

Mobil: (06-20) 321-5335

 

Írjon nekünk

[]